Általános tudnivalók

 

jogosítványEzek a tanfolyamaink hatósági vizsgával zárulnak, aminek sikeres elvégzése után belvízi jogosítványt kap a vizsgázó. Ez a jogosítvány nemzetközi, tehát nem csak Magyarországon használható, és belvízi, azaz csak folyókra, tavakra, csatornákra érvényes, tengerre és óceánokra nem.


A vizsgán bárki részt vehet, aki betöltötte a 18. életévét, elvégezte a 8 általánost, és megfelelt az orvosi vizsgálaton (amely megegyezik az autóvezetői jogosítványhoz való orvosi vizsgálattal). Minden tudni, és tennivalót az első alkalommal ismertetünk. Tanfolyamaink a teljesen kezdők és a vitorlázásban alapokkal rendelkezők számára egyaránt megfelelnek.


2009 január 1-től csak jóváhagyott tanfolyam elvégzése után lehet a vizsgára jelentkezni, azaz tanfolyamköteles lett a jogosítványszerzés. Tanfolyamaink rendelkeznek a megfelelő kritériumokkal.

Minimum tanfolyam

Ez a tanfolyam azok számára készült, akik már tudnak a gyakorlatban vitorlázni, de még jogosítvánnyal nem rendelkeznek. A tanfolyam biztosítja számukra a szükséges elméleti hátteret, és egy alkalom gyakorlati órát, amikor a jelentkező megismerkedhet a gyakorlati vizsga anyagával, mi pedig megbizonyosodhatunk róla, hogy a tanuló tényleg rendelkezik a vizsga sikeres letételéhez szükséges tudással.

Alap tanfolyam

Ezt a kurzust ajánljuk mindenkinek. A kezdő szinttől jutunk el egy biztos vitorlázó tudásig, ami elég a vizsga sikeres letételéhez és az önálló vitorlázás megkezdéséhez. A tanfolyam az elméleti oktatás mellett két hétvége gyakorlati oktatást tartalmaz, mindkét alkalommal péntek délutántól (14:00) vasárnap délutánig tart. A gyakorlati órákon jollékkal és tőkesúlyos hajókkal egyaránt vitorlázunk.

Emelt tanfolyam

Az Alap- tanfolyammal megegyezően lebonyolított két gyakorlati hétvégén felül tartalmaz egy harmadik hétvégét is, amely a sikeres vizsga letétele után zajlik. Így a vizsgakövetelmények alól felszabadultan lehet tovább gyakorolni, és további tudást elsajátítani, hogy a későbbi vitorlázás még örömtelibb lehessen.

Egyéni időbeosztással

Azok számára is biztosítunk lehetőséget, akik szeretnének egyéni időbeosztásban vitorl ázni. Az elméleti tanfolyam ugyan kötött időpontban zajlik, de a gyakorlati alkalmak előre egyeztetett időpontokban lehetnek. A tanfolyam hat gyakorlati alkalmat tartalmaz, minden alkalommal 3 órás vitorlázással. (Term észetesen igyekszünk a három órát mindig kitölteni, itt csak az időjárás szólhat közbe). A hajón általában két tanuló tartózkodik.

Motoros tanfolyam

Természetesen azoknak, akik a vitorlás jogosítvány mellett a motoros jogosítványt (vagy csak azt) is meg kívánják szerezni, motoros kiegészítő tanfolyammal biztosítjuk ezt a lehetőséget.