Tudásfrissítő

 

felnőttMinden év tavaszán tartunk egy hétvégi tanfolyamot, hogy lehetőséget biztosítsunk a télen berozsdásodott rutinok felfrissítésére, a bizonytalan tudás megerősítésére, a jogosítvány megszerzése óta nem használtak megújítására. A résztvevők számától, igényeitől függően lehetőség van csak egy napos részvételre is.

Jollés tanfolyamok (kezdő, középhaladó és haladó szinten)

 

Aki csak tőkesúlyos hajón vitorlázott, annak mindenképpen ajánlott, hogy próbálja ki magát egy jolléban is. A sokkal közvetlenebb reakciók, erőhatások miatt biztos, hogy pontosabb képet kap saját tudásáról. Jollés tanfolyamainkat a következő hajótípusokkal tartjuk:

  • kalózzal azoknak, akik biztonságra vágynak,

  • laserrel/siklóval a sportosabbaknak, akik azt hitték, a vitorlázáshoz nem kell erő,

  • 470-essel azoknak, akik kétszemélyes (de egytestű) hajóban szeretnének rohanni.

Versenyző - kezdő

Akik már tudnak vitorlázni, és fejükbe vették, hogy elindulnak egy vitorlás versenyen, (legyen az akár igazolt versenyzők, akár amatőrök számára kiírva) ez a tanfolyamunk biztosítja az alapokat. A tanfolyam elméleti anyagában helyet kapnak a vitorlás verseny kiírásával, jelentkezéssel kapcsolatos tudnivalók. Átvesszük a verseny szabályait, és átbeszéljük a versenyre való felkészüléssel kapcsolatos tennivalókat is.

Versenyző - középhaladó

Akik már indultak versenyeken, de elégedetlenek az eredményeikkel, és nem tudják, mi hiányzik, azok számára hasznos ez a tanfolyam. Itt részletesebben vesszük a versenyszabályokat, és a bennük rejlő taktikai lehetőségeket. Foglalkozunk a versenytaktikával elméletben és gyakorlatban egyaránt.

Versenyfelkészítő

 

Akik tanfolyamtól függetlenül szeretnék igénybe venni teljes körű, egyénre/csapatra/hajóra/versenyre szabott segítségünket a felkészülésben, erre jelentkezzenek. Minden további részlet egyéni megbeszélés alapján.

Havária Tréning

Tanfolyamunkon gyakorlatban élhetjük át és oldhatunk meg olyan havária- eseteket, mint a lékesedés, borulás, vantni-szakadás stb. A tanfolyamon való részvétel egyéni elbírálás alá esik.

Éjszakai Vitorlázás

A hajózási szabályzatban olvastunk az éjszakai jelzésekről, de aki kíváncsi erre a gyakorlatban, vagy csak szeretné a csillagokat megnézni a vízről is, vagy valami újfajta vitorlás élményre vágyik, (és már katamaránozott) azok számára ajánljuk, hogy jöjjön el és tanuljon meg sötétben/lámpafénynél vitorlázni a hullámok csobbanása, a vitorlák zörgése, és a szél suhogása alapján.

Spinakkeres

 

A hátszélvitorla kezelése, főbb állításai, a spinakkerbum kirakása, beállítása, élesebb és tompább menetekben történő vitorlázás, spi felhúzás és leszedés alkotja a tanfolyam főbb pontjait. Ha már unja a fehér vitorlákat, itt az ideje egy színeset is kipróbálni.

Viharvitorlázás

 

Ha az időjárás kedvez, és közeledik a szeles hidegfront, akkor szállunk vízre! Ezt a tanfolyamot, (mely a hajónk és az épelméjűség határait feszegeti) kifejezetten viharos, erős szeles időkre találtuk ki. Azért ne tessék orkánra gondolni - de mindenre, ami komolyabb károsodás és személyi sérülés veszélye nélkül belefér. Csak saját felelősségre, csak kishajó vezetői engedéllyel rendelkezők számára! A tanfolyamon való részvétel egyéni elbírálás alá esik.

Trapézos tréning

Az alattunk suhanó víz felett lógni egy vékony drótkötélen, hihetetlen élmény. Persze, nem egyszerű a teljes testsúlyunkkal ellensúlyozni a szél döntő hatását, tudni, hogy mikor menjünk kijjebb-beljebb, előre vagy éppen hátra. Ez a tanfolyam ezt tanítja meg.

Oktatás saját hajón

Rendelkezik hajóval, és azon szeretné tudását bővíteni, esetleg bizonytalan még, vagy nem ért mindent új hajóján ,jelentkezzen - és hajóhoz megyünk!